fredag 21 december 2012

Christmas cupcakes

Så här blev mina jul cupcakes! Chai cupcakes med cream cheese frosting och polkgris stänger ♥ Har inte smakat än men jag är ganska säker på att dom är goda. Dom luktade gott igår när jag tog ut dom ur ugnen.

This is how my christmas cupcakes turned out! Chai cupcakes with cream cheese frosting and candycane sticks ♥ I havent tasted them yet but im pretty sure they're good. They smelled amazing when i took them out of the oven yesterday.




Grundrecept:                        Basic recipe

100 g smör                           100g Butter
2 st ägg                                   2 Eggs
1.5 dl strösocker                1.5 dl Sugar
1 tsk vaniljsocker              1 teaspoon Vanilla sugar
2 dl mjölk                              2 dl Milk
4 dl vetemjöl                       4 dl Flour 
2 tsk bakpulver                  2 teapoons Baking poweder
1 nypa salt                             1 pinch of Salt


(chai pulver, ca. 3-4 msk        (chai powder, about 3-4 tablespoons
 Som ska smältas i värmd         Which should be melted in varm milk)
  mjölk )       


Gör så här
1. Grundrecept:
    Base recipe

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra må muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra
    stora.
     Put oven on 175 degrees C for smaller cupcakes and 200 degrees C for big cupcakes

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
     Beat the eggs, sugar and vanilla sugar light and fluffy

4. Rör ner smält smör och (chai) mjölk  .
    Melt the butter and pour the butter and (chai) milk into the batter 

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
     Mix flour, baking powder and salt together and then mix it into the batter.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
    Place paper shapers(???) in a muffintray 

7. Fyll formen med smeten, lite mer än halva formen ska vara fylld.
    Fill the shapers (?) with the batter, it should be filled just a little more than half way.

8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en
    potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
    Bake in the middle of the oven for about 10 minutes or until golden brown and "try" inside. (take a 
    toothpick and stick the middle of the muffin, if the toothpick is try in the middle when you pull it out it is 
    done.

Tips! Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter
         pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och
         fina muffins!
         I always put my shapers in a muffin tray when i bake muffins. Without the tray the shapers wont hold 
         its shape and will, float out(?). With the support of the tray he muffins will keep its shape and you'll get 
        "taller" muffins.
 


FROSTING MED FÄRSKOST:

125 g färskost naturell ex. Philadelphia cream cheese.
75 g smör
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl florsocker (150g)

CREAM CHEESE FROSTING:

125 g cream cheese, like Philadelphia ♥
75 g Butter
1 teaspoon vanilla sugar
1.5 dl icing sugar (150g)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar